Blogiarkisto

maanantai 22. helmikuuta 2016

Täydenkuun Aistimuksia .

                                                                Täysikuu
                                                                22.2 -16
                                                                                                                                                                    Tunnettuahan on, että täydenkuun aikaan podetaan unettomuutta, levottomuutta, aistitaan erilaisia tuntemuksia, nähdään unia ja miksi näin ei olisi .
 Monikaan ei vain tule ajatelleeksi tai ei oikein usko sellaiseen mahdollisuuteen . Tieteellisemmät tutkimuksethan osoittavat kuun vaikutukset veteen, ihminenhän on vettä suurimmaksi osaksi.

Täytyy myös muistaa, että täysikuu todistetusti vaikuttaa moniin eläimiin, vaikka ne eivät kuuta näkisikkään. Esimerkiksi jotkin katkaravut, planktonit ja meduusat tulevat pinnan lähelle täysikuun aikaan, vaikka kuu olisi täysin pilvien takana näkymättömissä. Jos kuu vaikuttaa eläimiin, niin miksi se ei myös vaikuttaisi ihmisiinkin?

Itse erityisherkkänä aistin kehollani, intuitiollani - jo muutamaa päivää ennen varsinaista oikeaa ajankohtaa ja tunnistan nuo vaikka en kalenterista näkisikään . Tunnetustihan tuo ajankohta on vaikuttavin paria päivää ennen, täsmällinen ajankohta sitten jo rauhallisempi.   Unettomuus vaivaa muutamia päiviä jo etukäteen, heräilet usein jos olet saattanut nukahtaakin ja unet ovat hyvin selviä ja muistan ne aamulla ....kuin eläisi niissä vieläkin noustessa. 
Energisyys, itselläni ainakin on korkealla, melkeimpä levottomuuteen asti, niin että keskittyminen tai rauhoittuminen on työn takana. Meditointi tietenkin on silloin paikallaan rauhoittamaan mieltä.  Nuorempana varsinkin, mielialat heittelivät hyvinkin raskaasti, johon vaikuttivat hormonaaliset tekijätkin osaltaan. Näin vanhemmiten niiden tasaantuessa, kaikki nämä tuntemukset eivät ahdista,vaan hyväksyy ne sekä osaa tulkita kehoaan paremmin. 

Tänään kirjoittaessani tätä oivalsin uuden tuntemuksen jota pari päivää tätä ennen tunsin; hyvinkin voimallisen kuin säteilyn, oikeastaan kivuliaan tunteen, paikallaan ei voinut oikein olla, piti liikkua ......vaikutus alaselästä kumpaakin raajaan ja tänään kaikki sitten ohi . 

Eihän siihen muu auta kuin hyväksyy tuntemukset ja mielialaan vaikuttavat asiat  ja miettii, mikä aiheuttaa vielä asiassa tuntemuksia ......jotenkin kuin olisi testi, miten asia on omassa mielessä käsitelty ja oletko valmis siitä irroittamaan ...lopullisesti. 
Jokaiselle tekee hyvää joskus hiljentyä ja "erakoitua" joksikin aikaa ihan omiin oloihinsa ja mielellään luonnon lähelle, avata sitä tunneboxia, silläkin uhalla, että joutuu hiukan kyyneltäkin tirauttamaan, asioiden noustessa pintaan.
Se on juuri sitä rohkeutta käsitellä asioita, sillä sanotaanhan;

 "Asiat ovat asioita, meistä vain riippuu miten niihin suhtaudumme"
                                                                 
             

1 kommentti:

  1. Ei ole koskaan tullu ajateltua että kuu voisi vaikuttaa muuta kuin valvomisena. Täytyy seurata tilannetta kun mieli on normaali :)

    VastaaPoista